کی از سبکهای تولید محتوا حرفهای که امروزه متخصصین سئو درجه یک برای افزایش کیفیت محتواهای وب سایت، از آن استفاده میکنند، مدل محتوای پیلار کلاستر است که به آن تاپیک کلاستر یا محتوای خوشهای نیز میگویند.
اگر شما هم در دنیای وب فعالیت میکنید و قصد تولید محتوا برای وبلاگتان دارید، بهتر است از استراتژی پیلار کلاستر برای تولید محتوای سایتتان استفاده کنید.
نوشتن یک محتوای درجه یک پیلار کلاستر برای سایتتان، آنقدرها هم که تصور میکنید سخت نیست! تنها کافی است و اصول و تکنیکهای خلق یک تاپیک کلاستر را بدانید تا خیلی راحت، یک استراتژِی تولید محتوای پیلار کلاستر را برای سایتتان طراحی کنید، در این مطلب، همه آنچه که باید از چیستی، طراحی و پیاده سازی پیلار کلاستر بدانید آورده شده است، با دوین نت همراه باشید.
با محتوای پیلار کلاستر (خوشههای محتوای خوشمزه، آشنا شوید!)
شاید عبارت تاپیک کلاستر در ظاهر برای شما عجیب و غریب باشد اما درعمل، پیاده سازی این سبک استراتژی محتوا خیلی ساده و شیرین است و تنها نیاز به کمی صبر و حوصله دارد.
برای درک بهتر مفهوم این استراتژی محتوا، بهتر است موضوع را با یک مثال، آغاز کنیم:
فرض کنید شما قرار است یک محتوای کامل با موضوع سئو چیست در وبلاگ سایتتان بنویسید، برای اینکار میتوانید در یک پست جامع ۰ تا ۱۰۰ هر آنچه به دنیای سئو ارتباط دارد از جمله (سئو خارجی، سئو داخلی، سئو تکنیکال و تمامی موضوعات مربوطه) را به صورت مفصل در قالب یک محتوای طولانی بیشتر از ۱۰ هزار کلمه پوشش دهید.
اما انتخاب دوم، نوشتن یک محتوای اصلی شامل تمامی مفاهیم اصلی مربوط به سئو اما کوتاه و خلاصه و نوشتن دیگر موضوعات، در مقالههای مستقل و استفاده از لینک سازی بین این مقالهها است، مدل پیلار کلاستر دقیقا به چنین ساختاری اشاره میکند.
اجزای ساختار تاپیک کلاستر یا همان پیلار کلاستر چیست؟
تا الان یاد گرفتیم که پیلار کلاستر یک موضوع اصلی همراه تمامی عناوین مربوطه را پوشش میدهد، محتوای پیلار، کلاسترها و لینک های داخلی ، سه بخش اصلی خلق یک پیلار کلاستر حرفهای را تشکیل میدهند، با جزئیات این بخشها آشنا شوید:
پیلار کانتنت (pillar content)
محتوای پیلار، ستون اصلی ساختار پیلار کلاستر را تشکیل میدهد که شامل اطلاعات جامع و اشاره کوتاه به تمامی زیر عنوانها است، دقت کنید که قرار نیست در پیلار، جزئیات هر عنوانی به صورت کامل مطرح شود، در حقیقت پیلار بستری برای مطرح کردن یک مقدمه کلی از موضوعاتی که قرار است در کلاسترها نوشته شود ایجاد میکند.
کیفیت محتوای پیلار به عنوان ستون این ساختار محتوایی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تلاش کنید زمان تولید محتوای پیلار سایت تان، زمانی کافی صرف کنید و بعد از نیاز سنجی دقیق کاربرانتان و انجام تحقیق کلمه کلیدی حرفهای و دقیق، اقدام به نوشتن محتوای پیلار کنید.
کانتنت کلاستر (cluster content)
بخش دوم از تولید محتوای خوشهای، صفحات کلاسترهستند که موضوع آنها در پیلار، به صورت خلاصه مطرح شده است و حالا کاربر میتواند در کلاسترها با جزئیات دقیق عناوینی که به صورت سربسته در پیلار با آن آشنا شده است، مطالعه کند.
در حقیقت کاربران شما در محتوای ستون که پیلار نام دارد، سرنخی از موضوع محتوای کلاستر دریافت کردهاند، این سرنخ میتواند حدود یک الی دو پاراگراف توضیح مختصر و مفید بوده باشد.
لینکهای داخلی (Internal Links)
لینکهای داخلی، به ساختار پیلار کلاستر معنا میبخشند، در محتوای ستون یا پیلار، هر بخش به محتوای کلاستر مربوطه لینک داده میشود و همچنین میتوان از لینک سازی بین محتواهای کلاستر نیز استفاده کرد، فراموش نکنید که از لینک سازی بین صفحات کلاستر نیز میتوان استفاده کرد!
احتمالا میدانید که تعداد الگوریتمهای گوگل، بالا است و اگر بخواهیم جزئیات و قانونهای تمامی الگوریتمها را در یک محتوا جای دهیم به بیش از ۱۰ هزار کلمه نیاز داریم! دقیق در چنین شرایطی ساختار پیلار کلاستر به کار میآید.
در این موضوع عبارت کلیدی الگوریتم های گوگل، نقش پیلار را ایفا کرده است که شامل اشاره به تمامی الگوریتمها بدون شرح جزئیات دقیق است و محتوای سایر الگوریتمها مثل (رنک برین ، پاندا ، مرغ مگس خوار ، پنگوئن و ..) در قالب پست های جدا به عنوان کلاستر هستند که از محتوای ستون یعنی الگوریتمهای گوگل، لینک داخلی دریافت کردهاند.
مزیتهای استفاده از ساختار پیلار کلاستر چیست؟
استفاده از محتوای پیلار کلاستر میتواند یک معجزه را برای سایت شما در نتایج جستوجوی گوگل ایجاد کند، در ادامه با مهمترین مزیتهای پیلار کلاستر که استفاده از آن را واجب میکند، آشنا شوید!
ارائه محتوای جامع و بدون نقص
خیلی اوقات قصد دارید که به صورت جامع، یک موضوع خاص را در وب سایتتان پوشش دهید اما نوشتن آن در قالب یک پست، میتواند به شدت برای کابران سایتتان خسته کننده باشد و احتمالا کسی حوصله خواندن آن را نیز ندارد.
در چنین شرایطی پیلار کلاستر به کمک شما میآید تا با ارئه خوشههای محتوایی منظم، محتوای مورد نیاز کاربرانتان را به صورت جامع، پوشش دهید.
کاهش نرخ پرش کاربران
استفاده از این ساختار محتوایی، به علت داشتن استراتژی لینک سازی داخلی اصولی و حرفهای به افزایش حضور کاربر در سایت شما و کمشدن نرخ پرش کمک میکند، چون اصولا کاربران ترجیح میدهند زمان مواجه شدن با یکی از صفحات ساختار محتوای خوشهای، سری به پیلار و سایر کلاسترها نیز بزنند.
بهبود رتبه سایت در صفحه نتایج
در نهایت این ساختار محتوایی جذاب، به علت دوست داشتنی بودن برای الگوریتمهای گوگل و قوانین دنیای سئو کلاه سفید، به بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستوجو کمک میکند. پیلار کلاستر، امروزه یکی از محبوب ترین استراتژی های محتوا نزد گوگل است اگر شما هم علاقه دارید که رتبه های بهتری در موتوهای جستجو به دست آورید، پیاده سازی پیلار کلاستر را فراموش نکنید.
آموزش قدم به قدم اجرای استراتژی محتوای پیلار کلاستر
در ادامه آموزش عملی پیاده سازی ساختار تولید محتوای خوشهای یا تاپیک کلاستر آورده شده است، برای اجرای دقیق این استراتژی محتوا، نکات زیر را از یاد نبرید.
قدم اول : تحقیق کلمه کلیدی حرفهای
در ابتدا پس از انتخاب موضوع تولید محتوا، باید دست به کارشوید و به سراغ تحقیق کلمات کلیدی بروید تا مطمئن شوید موضوعی که انتخاب کردهاید قابلیت پیاده سازی در قالب تاپیک کلاستر دارد یا خیر.
برای اینکار سری به وبلاگ سایت های رقیب تان بزنید و استراتژی تولید محتوای آنها را بررسی کنید، اگر رقبایتان از پیلار کلاستر استفاده کردهاند بهتر است شما نیز در مسیر رقابت از آنها عقب نماید و برای اجرای تاپیک کلاستر، برنامه ریزی کنید.
قدم دوم: انتخاب صفحات پیلار و کلاسترها
پس از مشخص شدن عبارات کلیدی، موضوع اصلی و زیرعنوانهای صفحه پیلار و کلاسترهارا معین کنید، البته مراقبت همکانپست نبودن کلمات کلیدی صفحات کلاستر باشید تا در آینده مشکل ایجاد کنیبالیزیشن برای شما ایجاد نشود.
برای بررسی این موضوع، عناوین کلاسترها را در گوگل سرچ کنید و اگر موضوع نتایج ارائه شده یکسان بود از نوشتن ۲ کلاستر برای چنین عناوینی، خود دارید کنید.
قدم سوم: آغاز مسیر تولید محتوا و لینک سازی
حالا پس از چیدن استراتژی دقیق محتوای تاپیک کلاسترتان، نوبت به تولید محتوا میرسد، پیشنهاد ما به شما این است که ابتدا محتوای پیلار را به صورت کامل بنویسید و در قدمهای بعدی، تمرکز تان را برای تکمیل جزئیات هر کلاستر، قرار دهید.
پس از ایجاد محتوای هر صفحه کلاستر، از ستون محتوای خوشهای با همان پیلار، به کلاستر مربوطه لینک داخلی بدهید، برای تقویت محتوای خوشهای تان، میتوانید از لینک سازی داخلی بین صفحات کلاستر یا ایجاد لینک رفت و برگشت بین پیلار و کلاستر نیز کمک بگیرید.
به صورت کلی بهتر است بدانید که تعداد کلمات در محتوای ستون، یعنی پیلار و کلاسترها از اهمیت خاصی برخوردار نیست، تنها نکته کلیدی و مهم در این رابطه این است که به اندازه کافی و لازم که پاسخ کاربران شما در پستهای مختلف، داده شود، اقدام به نوشتن محتوا کنید.
قدم چهارم: کمک گرفتن از پل کانتنتها فراموش نشود
ممکن است شما در وب سایت تان، چندین محتوای خوشهای داشته باشید که از نظر مفهومی با یکدیگر دارای ارتباط معنایی هستند و بخواهید برای آنها لینک سازی داخلی انجام دهید، در چنین شرایطی محتوای کلاستری که در آن لینک سازی بین دو محتوای کلاستر انجام میشود، نقش پل را ایفا میکند و در دنیای سئو و تولید محتوا Bridge
content نام دارد.
قدم پنجم : یاری از سئو خارجی برای تقویت پیلار کلاستر
پس از اتمام فرایند تولید محتوای تمامی صفحات کلاستر و پیلار، میتوانید با کمک خرید رپورتاژ آگهی یا بک لینک ، ساختار محتوای تاپیک کلاسترتان را جهت رتبه گیری بهتر در موتورهای جستوجو تقویت کنید.
سخن پایانی : با کمک پیلار کلاستر، پادشاه صفحه نتایج گوگل باشید
امروزه با توجه به الگوریتم های جدید گوگل، اهمیت داشتن یک استراتژی تولید محتوی حرفهای و هدفمند برای دستیابی به رتبه های برتر موتورهای جستوجو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، در این مسیر، ساختار تولید محتوای خوشهای یا تاپیک کلاستر به عنوان یک دوست خوب، میتواند به شما کمک کند که در زمان کوتاه تری به نتایج ایدهآل تان در سئو دست پیدا کنید.
در این مطلب، تمامی نکات مهمی که باید پیرامون ساختار محتوای تاپیک کلاستر و اصول پیاده سازی درست آن، بدانید آورده شده است، پیشنهاد میشود اگر قصد استفاده از تاپیک کلاستر را دارید نکات مطرح شده را با دقت مطالعه کنید و سپس بهترین استراتژی پیلار کلاستر را برای وب سایتتان، خلق کنید.
برچسب ها :
پیلار کلاستر ,
محتوای کلاستر ,
محتوای پیلار کلاستر ,