داشتن یک استراتژی سئو بسیار مهم است زیرا به شما کمک میکند تا هنگام ایجاد محتوا در بالای مسیر خود بمانید. به جای اینکه فقط چیزی را ایجاد کنید که فکر میکنید کاربران به دنبال آن هستند، استراتژی شما تضمین میکند که محتوایی را ایجاد کنید که کاربران به دنبال آن هستند. در این مقاله به شما خواهیم گفت استراتژی سئو چیست و در ادامه با مزیتهای آن آشنا خواهیم شد.
استراتژی سئو چیست؟
استراتژی سئو فرآیند سازماندهی محتوای یک وب سایت بر اساس موضوع برای بهبود احتمال ظاهر شدن در نتایج جستجو است. اساساً، استراتژی سئو فرآیندی است که شما برای به حداکثر رساندن فرصت برای به دست آوردن ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجو دنبال میکنید.
برای بازاریابی محتوا، استراتژی سئو و نیز استفاده بهینه از Google Keyword Planner بخش مهمیاز فرایند سئو و افزایش رتبه است، زیرا این امر بسیار مهم است که با استفاده از خدمات سئو محتوای شما در وهله اول به خصوص در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) چگونه دیده میشود. اگر محتوای شما پراکنده و سازماندهی نشده باشد، ربات های موتورهای جستجو برای فهرست کردن سایت شما، شناسایی حوزه اختیارات شما و رتبه بندی صفحات سایت شما کار سخت تری خواهند داشت.
متخصص سئو چه کسی است؟

یک متخصص بهینه سازی موتورهای جستجو یا SEO یک وب سایت را آزمایش، تجزیه و تحلیل کرده و تغییر میدهد تا برای موتورهای جستجو بهینه شود و متعاقباً وب سایت در نتایج جستجو در موتورهای جستجوی اصلی مانند گوگل و بینگ رتبه بالاتری کسب میکند.
یک متخصص SEO بهینه سازی صفحه را در یک وب سایت انجام میدهد تا اطمینان حاصل کند که نتایج جستجو مرتبط هستند و تجربه کاربری مثبتی ایجاد میکند، همچنین ترافیک وب سایت رو به رشد، حجم سرنخ و آگاهی از برند ایجاد میکند. به عبارت دیگر، یک متخصص سئو هیچ تفاوتی با سایر حرفه ای های بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی سنتی ندارد: آنها در نهایت در تلاش هستند تا فروش بیشتری را برای شرکتی که در آن کار میکنند ایجاد کنند.
معرفی 9 مرحله تدوین استراتژی سئو

- فهرستی از موضوعها را تهیه کنید
کلمات کلیدی در قلب سئو قرار دارند، اما آنها دیگر اولین قدم برای دستیابی به رشد ارگانیک نیستند. در عوض، اولین گام این است که فهرستی از موضوعاتی را که میخواهید محتوایتان به آنها بپردازد تهیه کنید.
برای شروع، فهرستی از حدود 10 کلمه و اصطلاح مرتبط با محصول یا خدمات خود را تهیه کنید. از یک ابزار SEO (ابزار کلمات کلیدی گوگل، Ahrefs، SEMRush یا GrowthBar فقط برای نام بردن چند مورد) برای تحقیق در مورد این کلمات، شناسایی حجم جستجوی آنها و یافتن تغییراتی که برای تجارت شما منطقی است، استفاده کنید.
2- فهرستی از کلمات کلیدی طولانی بر اساس این موضوعات تهیه کنید.
در این مرحله شما شروع به بهینه سازی صفحات خود برای کلمات کلیدی خاص خواهید کرد. برای هر ستونی که شناسایی کرده اید، از ابزار کلمه کلیدی خود برای شناسایی 5 تا 10 کلمه کلیدی طولانی یا دم بلند (long tail) استفاده کنید که عمیق تر به کلمه کلیدی موضوع اصلی میپردازند.
3- برای هر موضوع صفحه بسازید.
وقتی صحبت از وب سایتها و رتبه بندی در موتورهای جستجو میشود، تلاش برای رتبه بندی یک صفحه برای تعداد انگشت شماری از کلمات کلیدی میتواند تقریبا غیر ممکن باشد.
از موضوعات خود استفاده کنید تا صفحه یا پستی ایجاد کنید که نمای کلی و سطح بالایی از موضوع را با استفاده از کلمات کلیدی طولانی که برای هر عبارت در مرحله دوم به دست آورده اید، ارائه دهد.
4- یک وبلاگ بسازید.
وبلاگ نویسی میتواند راهی باورنکردنی برای رتبه بندی کلمات کلیدی و جذب کاربران به وب سایت شما باشد. از این گذشته، هر پست وبلاگ یک صفحه وب جدید و فرصتی اضافی برای رتبه بندی در SERP است. اگر کسب و کار شما قبلاً وبلاگی ندارد، ایجاد آن را در نظر بگیرید.
5- یک برنامه وبلاگ نویسی منسجم و پایدار داشته باشید.
هر پست وبلاگ یا صفحه وبی که ایجاد میکنید لزوماً به یک دسته موضوعی تعلق ندارد. همچنین نوشتن در مورد موضوعات مرتبطی که مشتریان شما به آنها اهمیت میدهند تا با الگوریتم های گوگل اقتدار ایجاد کنند، ارزش دارد.
با در نظر گرفتن این موضوع، حداقل هفته ای یکبار وبلاگ نویسی کنید. به یاد داشته باشید که شما در درجه اول برای مخاطبان خود وبلاگ مینویسید نه موتورهای جستجو، بنابراین بازار هدف خود را مطالعه کنید و در مورد چیزهایی که به آنها علاقه مند هستند بنویسید.
6- برنامه لینک سازی ایجاد کنید.
در حالی که پنج مرحله اول ما به سئو داخلی اختصاص داشت، لینک سازی هدف اصلی سئو خارج از صفحه است. لینکسازی فرآیند جذب لینکهای ورودی (که بک لینک نیز نامیده میشود) به وبسایت شما از منابع دیگر در اینترنت است. به عنوان یک قاعده کلی، سایت هایی با اعتبار بیشتر که به محتوای شما لینک میدهند تأثیر مهم تری بر رتبه بندی شما دارند.
7- قبل از قرار دادن هر گونه محتوای رسانه ای در وب سایت خود، آن را فشرده کنید.
این یک مرحله کوچک اما مهم در فرآیند سئو به خصوص برای بهینه سازی موبایل است. همانطور که وبلاگ یا وب سایت شما رشد میکند، بدون شک تصاویر، ویدیوها و رسانه های مرتبط بیشتری برای پشتیبانی از محتوای خود خواهید داشت. این داراییهای بصری به حفظ توجه بازدیدکنندگان شما کمک میکنند، اما به راحتی میتوان فراموش کرد که این فایلها میتوانند بسیار بزرگ باشند. از آنجایی که سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی بسیار مهم است، نظارت بر اندازه فایل های رسانه ای که در سایت خود آپلود میکنید بسیار مهم است.
8- اخبار سئو و تجربههای موفق سئو را دنبال کنید.
درست مانند بازاریابی، چشم انداز موتورهای جستجو همیشه در حال تحول است. ماندن در صدر روندهای فعلی و بهترین شیوهها یک استراتژی مهم است و چندین منبع آنلاین وجود دارد که میتواند به شما در انجام این کار کمک کند.
9- میزان موفقیت محتوای خود را اندازه گیری و پیگیری کنید.
سئو میتواند زمان و تلاش زیادی را صرف کند، و به همین دلیل، ممهم است که بدانید که آیا استراتژی شما صحیح کار میکند یا خیر. مهم است که معیارهای خود را ردیابی کنید تا موفقیت فرآیند کلی خود را درک کنید و زمینه های ممکن برای بهبود را شناسایی کنید. همچنین میتوانید با استفاده از ابزار تجزیه و تحلیل وب ترجیحی خود، ترافیک ارگانیک را نظارت کنید یا با استفاده از Excel یا Google Sheets داشبورد خود را ایجاد کنید.
کلام آخر
هیچ کس هرگز نگفته است که سئو آسان است، حداقل کسی که این کار را انجام داده است. اما این یک بخش حیاتی از طرح تجاری هر سازمان مدرن است. با این حال، با یک استراتژی مستحکم، تمایل به یادگیری، و کمیتلاش، حتی یک مبتدی میتواند وب سایت خود را به بالای SERP ارسال کند.
در این بخش، ما نه مرحله را به شما ارائه کردهایم که باید در استراتژی سئوی خود را پیاده کنید. اما البته این تازه شروع کار است. شما به یک برنامه منحصر به فرد نیاز دارید که برای صنعت و نیازهای شما کارساز باشد. جهت راهنمایی و کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر در این زمینه میتوانید با متخصصین وبرمز مشورت نمایید.